TOP

WAAROM POP-UPS IN 2020 NIEUWE POPULARITEIT HEBBEN GEKREGEN EN WAAROM DAT IN 2021 ZAL BLIJVEN

Voor veel branches hebben we een moeilijk jaar achter de rug, met name voor de detailhandel en horeca. De uitdaging gaat verder: Sommige winkels zijn nog gesloten of hebben ernstige beperkingen. Mensen worden aangemoedigd om thuis te blijven, terwijl sommigen de steden zijn ontvlucht. Merken kunnen geen interactie hebben met de klanten op de traditionele wijze:alternatieve kanalen moeten worden onderzocht, daarom zijn pop-ups in 2020 opnieuw populair geworden en zullen ze dat in ook in 2021 blijven.

// Pre-pandemie

Pop-ups maken al tientallen jaren deel uit van het ecosysteem van de detailhandel en dienen voor meerdere doeleinden. Sinds de komst van internet is het lanceren van een pop-up een kans om na te denken over wat het merk niet online kan aanpakken, en dat gat te vullen tijdens de pop-up ervaring. Tegelijkertijd hebben merken de mogelijkheid gehad om meer te weten te komen over de smaak van consumenten en om verdere producten, diensten of strategieën te ontwikkelen.

Merken hebben het pop-up format gebruikt om nieuwe manieren van verbinding te onderzoeken: hoe betrek ik consumenten bij het verhaal van het merk? Hoe kan ik mijn publiek aanspreken? Hoe kan ik de beperkte tijd maximaliseren en indruk maken op het publiek?

Wat niet is veranderd: pop-ups zullen een hulpmiddel blijven om te experimenteren en uit te zoeken wat voor elke bestemming de beste oplossing is. Sommige steden hebben misschien een “flagshipstore” nodig, andere gebieden hebben bijvoorbeeld een seizoens oplossing nodig.

In de toekomst zullen experimenten steeds meer nodig worden, aangezien merken proberen te begrijpen hoe het consumentengedrag zich heeft ontwikkeld sinds het begin van de pandemie en nog steeds in ontwikkeling is.

Ondanks de veranderingen in gedrag, verlangen en smaak, blijven visuele aantrekkelijkheid, tastbaarheid en “Instagrammable” kern kenmerken.

// Tijdens pandemie

Consumentengedrag veranderde vanwege de lockdown. Mensen begonnen de ruimtes in hun huis te heroverwegen, de relatie met het buitenleven, dat opeens heel belangrijk was en tijd begon een andere betekenis te krijgen. We begonnen ons aan te passen aan  ons nieuwe leven en onze sociale connectie via internet.

Online werd een essentieel kanaal en veel merken begonnen te experimenteren met Livestream-oplossingen. Retail kwam in een draaikolk terecht waarin online merken fysiek aanwezig moesten zijn en offline bedrijven online. De branche heeft eens en voor altijd begrepen dat er geen dualiteit is in de twee kanalen, maar ze ondersteunen elkaar en zijn beide nodig om te gedijen in onvoorspelbare tijden op de markt.

Naarmate we verder komen, is de uitdaging hoe we kunnen voldoen aan de fundamentele menselijke wens om verbinding te maken met behulp van de digitale kanalen en de veiligheid te garanderen wanneer we fysiek actief zijn.

// Post-pandemie

Hoewel 2021 begon met hoop op mooiere dagen in het verschiet, weten we dat de weg naar herstel lang is. In zo’n onstabiel klimaat zijn fysieke pop-ups de flexibele tool die merken zullen gebruiken om te experimenteren en in te spelen op de seizoensgebondenheid van de markten / het product. Evenals een A / B-test tool voor nieuwe markten en concepten, of als onderwijs formats om propositie waarde te creëren.

De grote uitdaging voor elk merk, en voor de detailhandel als geheel, is om het idee van ervaring te herdefiniëren rond een nieuwe klantreis waarbij een meer geïntegreerd gebruik van digitale kanalen moet worden overwogen in vergelijking met pre-pandemische tijden.

// Fysieke pop-ups en digitale kanalen

Bij het voorbereiden van je strategie voor 2021 moet je bedenken hoe het klantgedrag tijdens de lockdown is veranderd. Bij Go – Popup kunnen we je helpen een solide strategie uit te werken rond het type pop-up dat je wilt lanceren.

Het afgelopen jaar hebben we ook een flexibel digitaal kanaal ontwikkeld, een oplossing die alleen of in combinatie met een fysieke pop-up kan worden geïmplementeerd.

Aanpassingsvermogen is een van de redenen waarom pop-ups in 2020 opnieuw populair zijn geworden en dat in 2021 ook zullen zijn.

Neem contact met ons op voor meer informatie en om samen je nieuwe klantreis te ontwerpen

Post a Comment

You don't have permission to register